Navigasjon: Hovedside / Aktuelt [Sidekart] [Kontakt] News
Tekststørrelse.
OM NMBU
STUDIER
FORSKNING
ENGLISH
Aktuelt
Hovedsiden


Innovasjonspris til nyskapende forskning fra NLH!

Reidun Gangdal, Bioparken

”En enorm inspirasjon!” sa professor Brit Salbu i sin takk til juryens formann, næringsminister Ansgar Gabrielsen. Sammen med kreative forskerkolleger i selskapet TimeTemp AS ble Brit Salbu hedret av både DnB-konsernet og en prestisjetung jury, for sin innovasjonsvilje og solide innsats for kunnskapsbasert næringsliv i Norge.


I sterk konkurranse med totalt 349 innsendte bidrag stakk NLH-selskapet av med en imponerende 2. plass i DnB’s nasjonale innovasjonskonkurranse. DnB’s innovasjonspris skal stimulere til, og premiere innsats innen nyskaping og innovasjon. Konkurransen har bidratt til å sette fokus på behovet for økt nyskaping, både i etablerte bedrifter og ikke minst for å stimulere til økt kommersialisering av forskningsbaserte forretningsidéer. Vinnerbidraget, som innkasserte premien på 250.000,-, ble innlevert av Axis-Shield-konsernet. Deres produkt er resultat av et langsiktig og tungt finansiert forskningsprosjekt i bedriften. Resultatet er kalt Colibri, en ny og rasjonell metode for å teste og analysere blod.TimeTemp AS - Aktiv kvalitetsmerking erstatter usikker datostempling!


Bevisste forbrukere forventer mer enn en estimert ”best før”-dato når de kjøper ferskvareprodukter i dag. Næringsmiddelbransjen har lenge ettersøkt gode erstatninger for dagens datostempling av matvarer med begrenset holdbarhet, der tid/temperatur påvirker holdbarhets-/forringelsesprosessen. Den sofistikerte ”Tid- og temperatur-indikatoren” fra TimeTemp AS løser bransjens problemer i forhold til kvalitetsforringelse og feilbehandling av produkter i kjeden fram til kunden.


En ”strip” festes til enkeltproduktene, eller på emballasjen. ”Strip”en er utstyrt med en gelésubstans som påvirkes av kombinasjonen tid-/ temperaturforhold. ”Strip”en farges etterhvert som kvaliteten på produktet forringes, og viser på denne måten kontinuerlig på hvilket stadium produktet er i lagringsprosessen (eller modningsprosessen). Videre vises hvilket beregnet lagringspotensial som gjenstår. Indikatoren fra TimeTemp AS ligger godt foran konkurrerende prosjekter, med muligheten for avlesing av både status, prognose og historikk. ”Brukeren” vil alltid vite på hvilket stadium i kvalitetsforringelsesprosessen produktet befinner seg.


”TT-indikatoren” fra TimeTemp AS presenteres i helt rett tid, for en næringsmiddelbransje der såkalt ”intelligent og aktiv emballasje” er et hett tema, både blant aktørene i bransjen og innen forbrukerpolitiske organisasjoner. TimeTemp AS er i full gang med strategiske veivalg og planlegging av veien til markedet.TimeTemp AS’ kommersialiseringspartner i Ås-miljøet, Bioparken AS, gratulerer de fremstående NLH-forskerne bak selskapet med en velfortjent påskjønnelse og hederspris for sin innovasjonsvilje:


Brit Salbu :Professor i kjemi ved NLH(og bl.a. medlem av Norsk Vitenskapsakademi)

Per-Olav Skjervold : Forskningsleder og innovasjonssjef Tine FoU
Førstekonsulent ved Institutt for tekniske fag, NLH

Petter Heyerdahl : Førsteamanuensis i tekniske fag, NLH

samt Helge Lien
Oppdatert: 05.09.03
Utskriftsvennlig versjon

 
 
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)