Navigasjon: Hovedside / Aktuelt [Sidekart] [Kontakt] News
Tekststørrelse.
OM NMBU
STUDIER
FORSKNING
ENGLISH
Aktuelt
Hovedsiden


Lyst på en McUMB?

Knut Jul Meland

Norges Bygdeungdomslag lanserer en storstilt rekrutteringskampanje, og tar blant annet i bruk verdens største hamburgerrestaurantkjede for å få flere til å søke «grønn utdanning».


Norge trenger flere kloke hoder og driftige hender for å sørge for fremtidens matproduksjon, og til å løse klima- og miljøutfordringene.

Derfor har Norges Bygdeungdomslag (NBU) lansert kampanjen «Grønn utdanning». Kampanjen går frem til 15. april som er søknadsfristen for høyere utdanning.

Utradisjonelle virkemidler
Målet er å få opp søkertallene til de såkalte grønne utdanninger på høgskoler og universitet, og virkemidlene Bygdeungdomslaget benytter er utradisjonelle: Blant annet har McDonald’s åpnet alle sine 68 restauranter for budskapet om grønn utdanning

– For oss er det naturlig å være der ungdommen er. Mange av gjestene til McDonald’s er midt i målgruppen for kampanjen, og vi håper at de legger merke til vår informasjon som ligger på brettene maten serveres på, sier generalsekretær Randi Ledaal Gjertsen i NBU.

I tillegg til informasjonsmateriell hos McDonald’s, satser Bygdeungdomslaget på digitale virkemidler: blant annet gjennom en egen SMS-tjeneste, aktiviteter på Facebook og opprettelsen av nettsidene www.nbu.no/gronn.

Satser på skog
UMB ønsker tiltaket velkommen. Det finnes et vell av studiemuligheter ved UMB dersom du vil ha en grønn utdannelse: eksempelvis bachelor- og mastergradssprogrammer innen Fornybar Energi.

Universitetetet har også nylig inngått et samarbeid med skogsnæringa om en omfattende satsing på rekruttering til skogfagene ved UMB.

Tiltaket blir rost av Landbruks- og matdepartementet (LMD).

– Skognæringa har hatt rekrutteringsutfordringer de siste årene. Derfor er det svært positivt at UMB og næringa tar tak i dette i felleskap, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. - Skogfaglig kompetanse er etterspurt, og behovet for kandidater med høyere utdanning vil øke i årene som kommer, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp).Publisert: 12.03.10
Oppdatert: 17.03.10
Utskriftsvennlig versjon

 
 
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

 
Relasjoner til saken

Norges bygdeungdomslag

Norges Bygdeungdomslag er en organisasjon av, for og med ungdom.

Organisasjonen har 5200 medlemmer i 82 lokallag i 11 fylker.

Norges Bygdeungdomslag har som formål å samle all ungdom som er interessert i bygdesamfunnet i den hensikt å ivareta og fremme bygdene og ungdommen sine interesser.

(Kilde: www.nbu.no)