Navigasjon: Hovedside / Institutter / Kjemi, bioteknologi og matvitenskap [Sidekart] [Kontakt] Chemistry, Biotechnology and Food Science
Tekststørrelse.
OM NMBU
STUDIER
FORSKNING
ENGLISH
Kjemi, bioteknologi og matvitenskap
HOVEDSIDEN IKBM
Følg oss på Facebook

IKBM
- Om instituttet
- Ledelse
- Ansatte

Studietilbud
- Kjemi
- Mikrobiologi
- Bioteknologi
- Matvitenskap
- Bioinformatikk og anvendt statistikk

Jobbeksempler - tidligere studenter

Student ved IKBM

Forskning
- Forskningsgrupper
- Publikasjoner
- The Research School in Molecular Microbiology
- NORA (Nitrous Oxide Research Alliance Training Network)
- NorZymeD

Oppdrag
- Industri
- Småskala

IKBM i media

Arkiv
- Oppslagsarkiv

In English

Tilbud til småskalaprodusenter

ikbm

IKBM har mange oppdrag for småskalaprodusenter. Vi kan blant annet tilby:


Rådgiving 
Pilotanlegget
Pilotanlegget Foto: Håkon Sparre

Opplæring
Vi kan tilby kurs, enten på instituttet eller hos produsenten. Ta gjerne kontakt hvis dere har ønsker om kurs, så skal vi se hva vi kan få til!

Forsøkproduksjon
- I vårt pilotanlegg kan vi teste resepter, prøve ut prosessendringer og bidra til produktutvikling
- Analyser av råvarer eller produkter
- Lage utstyr: På verkstedet vårt har vi jobbet med utvikling av egnet produksjonsutstyr tilpasset småskalaprodusenter. Vi har jobbet med en ”prikler” (stikker åpninger i blåmuggost) og salatostdeler. Arbeid med utstyr for brunostproduksjon er i startfasen.

Finansieringsmuligheter
Vi tar oppdrag for Besøksordningen, som er en aktivitet under Kompetansenettverket for småskala matproduksjon. I besøksordningen kan små matbedrifter få gratis 2 dagsverk matfaglig konsulentarbeid. Det er dessuten mulighet for et oppfølgingsprosjekt med en kostnadsramme på 30 000 kroner (20 % egenandel).

Produsenter av økologiske matvarer kan få støtte gjennom Statens landbruksforvaltnings program ”Markedsorientert produktutvikling – økologiske produkter”

Tilbudene er:
- Besøksordning (2 dagsverk matfaglig konsulentarbeid)
- Oppfølgingsprosjekt med totalkostnad inntil kr 30 000 (20 % egenandel)
- Pilotproduksjon for inntil 60 000 kr

Mozzarella i lange baner
Mozzarella i lange baner Foto: Siri Eikrem Skotland


Kontakt oss:
Ellen Skuterud (tlf. 64 96 58 65)
Magne Adamski (tlf. 64 96 58 45)

Publisert: 01.10.07
Oppdatert: 07.01.13
Utskriftsvennlig versjon

Del med en venn:




 
 
Institutt for Kjemi, bioteknologi og matvitenskap

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU
Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Postboks 5003
1432 Ås

Tlf.: 64 96 59 00
Faks: 64 96 59 01

E-post : ikbm@nmbu.no

Besøksadresse:
Bioteknologibygningen (nr. 44 på oversiktskartet)
Christian Magnus Falsens vei 1, 1430 Ås

 
Relasjoner til saken

Osteproduksjon i Pilotanlegget
Video: Bengt Røsth, ØB
 
Hjelper innovatører
forskning.no


Tilbake til Oppdrag

Emneord

- Forskning
- Målemetodikk
- Mat og helse
- Mattrygghet
- Matvitenskap
- Naturvitenskap
- Næring
- Teknologi
- Utdanning