Navigasjon: Hovedside / Institutter / Matematiske realfag og teknologi [Sidekart] [Kontakt] Dept. of Mathematical Sciences and Technology
Tekststørrelse.
OM NMBU
STUDIER
FORSKNING
ENGLISH
Matematiske realfag og teknologi
IMT
- Om IMT
- Ansatte ved IMT

Studier ved IMT
- Studiestart 2014
- Studieveiledere

Forskning ved IMT

Publikasjoner

PhD-siden

Nyhetsarkiv

Fagklim

- Artikler
Velkommen til Institutt for Matematiske realfag og teknologi - IMT

Velkommen til Institutt for Matematiske realfag og teknologi - IMT

IMT er ansvarlig for teknologiutdannelsen ved NMBU, for de disiplinorienterte bachelorstudiene og for lærerutdanningen. I tillegg er IMT ansvarlig for det grunnleggende emnetilbudet til alle MMBU-studier i fagene fysikk, matematikk og informatikk. IMTs forskningsvirksomhet er rettet mot å øke innsikten i hvordan biologiske systemer fungerer og hvordan de vekselvirker med sine omgivelser. Vi utvikler teknologier for en bærekraftig samfunnsutvikling basert på en bred innsikt i de grunnleggende prosessene i miljøsystemer.

Congratulations to Jan Potac, IMT

Congratulations to Jan Potac, IMT

Jan Potac defended his PhD-thesis and presented his trial lecture on Friday 11th of July in an excellent way. Congratulation and best wishes!

Seminar and exhibition celebrating IAMFE’s 50th anniversary

June 27 2014 at the Norwegian University of Life Sciences, Ås, Norway The International Association on Mechanization of Field Experiments (IAMFE) was established at Aas in 1964. IAMFE was founded by Egil Øyjord who was President of the organization from 1964 to 2000.

SOLENERGIDAGEN

SOLENERGIDAGEN

9. mai reiste vi en god klype spente studenter fra NMBU inn til storbyen for å delta på Solenergidagen. Dette er et årlig arrangement for kunnskapsutveksling og en viktig møteplass for alle som er interessert i solenergi og fornybar energi.

Måler belastning av snø på tak med solfangere

Måler belastning av snø på tak med solfangere

En utfordring ved solcellepanel plassert på flate tak ved nordlige breddegrader er opphopning av snø. Snøfonnene rundt solcelle-konstruksjonene medfører en ekstra belastning både på bygningen og selve solcelle-konstruksjonene. Ved Institutt for matematiske realfag og teknologi (IMT), forskes det på hvordan disse belastningene kan reduseres.

Ungdom har større bevissthet om ingeniørbehovet

Ungdom har større bevissthet om ingeniørbehovet

Kombinasjonen ingeniørvitenskap og miljø appellerer til norsk ungdom. Nå vil flere bli sivilingeniører på NMBU. Masterstudenten Anne Willumsen mener de unge har blitt mer bevisste på behovet for ingeniører og mulighetene for gode jobber. Selv valgte hun Vann- og miljøteknikk fordi hun vil arbeide med løsninger på fremtidens  miljøutfordringer, sammen med engasjerte kolleger.  

Motiverte NMBUstudenter på Europa-konferanse

Motiverte NMBUstudenter på Europa-konferanse

Sist uke ble en prestisjefull europeisk konferansen for vann- og avløpshåndtering arrangert i Oslo. De tolv NMBU-studentene som deltok i organiseringen ble motivert og synes det var lærerikt. - Mitt største utbytte var møtet med den internasjonale vannfaglige ekspertisen, sier PhD-student Nataliia Sivchenko.

 
Institutt for matematiske realfag og teknologi

Postboks 5003
1432 Ås.
Besøksadresse: Drøbakveien 31
Tlf.: 64 96 54 00,
Faks: 64 96 54 01

 
Arkiv

(16.05.14) Vanningeniører har kommet på moten
(13.05.14) NMBU-professor premissleverandør for europeisk vannforvaltning
(12.05.14) NMBU student er internasjonal ambassadør for vann
(08.05.14) Marie Rødsten Sagen valgte ingeniørstudiet fordi hun vil noe

Emneord

Administrasjon
Bygningsteknikk og arkitektur
Energi
Forskning
Geomatikk
Helse
Læring og lærerutdanning
Maskin og prosess
Matematikk, informatikk og fysikk
Miljø
Miljøteknikk
Naturvitenskap
Næring
Person
Samfunn
Teknologi
Utdanning