Navigasjon: Hovedside / Institutter / Handelshøyskolen [Sidekart] [Kontakt] NMBU School of Economics and Business
Tekststørrelse.
OM NMBU
STUDIER
FORSKNING
ENGLISH
Handelshøyskolen
Hovedsiden
Ansatte

Nyhetsbrev
Bulletinen
Følg oss på Facebook
Følg oss på Twitter

Studier
Bachelor
- Samfunnsøkonomi
- Økonomi og administrasjon

Master
- Entreprenørskap og innovasjon
- Samfunnsøkonomi (Economics)
- Økonomi og administrasjon (Siviløkonom)

PhD
- PhD program

Filosofi

Studentforening
- Optimum

Forskning
- Publikasjoner
- Senter for råvaremarkedsanalyse
- Centre for Land Tenure Studies
- CauSci

Seminarer
- Forskningsseminarer
- PhD seminars
- Gjesteforelesninger

Nyhetsarkiv

Ledige stillinger

English

Hjelper unge gründere opp og fram

Lars Mørk

Etter to år med masterstudier i Entreprenørskap og innovasjon ved NMBU, jobber Camille Sanchez nå med å gi elever i barneskolen kunnskaper om entreprenørskap.
– Jeg synes det er fantastisk å kunne bidra til å skape muligheter for de unge, slik at de en dag også er med på å skape verdier i fremtiden, sier hun.


Camille Sanchez jobber som rådgiver i Ungt Entreprenørskap Akershus.
Camille Sanchez jobber som rådgiver i Ungt Entreprenørskap Akershus.

Camille Sanchez jobber som rådgiver i Ungt Entreprenørskap Akershus, der hun har ansvaret for at alle barneskolene i Akershus fylke skal få tilbud, samt gjennomføre programmene til Ungt Entreprenørskap med ekstern veileder fra arbeids- og næringsliv. Camille synes jobben hennes er viktig og meningsfull.
- Jeg er med på å skape verdier i fremtiden. Jeg mener den jobben mine kolleger og jeg gjør vil få enorm effekt for utviklingen og kunnskapen om entreprenørskap i samfunnet.

Relevant utdanning
Camille skrev masteroppgave om entreprenørskapsutdannelse i Norge og Danmark. Hun er veldig fornøyd med at hun kan overføre mye av det hun har lært på master i den jobben hun har.
- Entreprenørielle ferdigheter er en gjenganger i studiet jeg tok, og dette er noe jeg konsekvent har i hodet i alt jeg gjør på jobb. I studiet likte jeg spesielt god emnene Nyskaping, Næringsutvikling og entreprenørskap og Industrielle rettigheter.

Gründerskole i Shanghai
I masterstudiet i Entreprenørskap og innovasjon inngår Gründerskolen, som inkluderer et tre måneders opphold i utlandet med arbeidspraksis og studier. Målsetningen er å gi studentene kunnskap om og erfaring med internasjonal forretningsutvikling, med fokus på høyteknologiske oppstartsbedrifter. Camille hadde oppholdet sitt i Shanghai i Kina.
- Det var et spennende innblikk i kinesisk forretningskultur, og vi fikk et kinesisk perspektiv på det vi hadde lært tidligere i studiet.

Tverrfaglig miljø i små klasser
Masterprogrammet i Entreprenørskap og innovasjon rekrutterer studenter med ulik bakgrunn, og dette synes Camille har vært lærerikt.
- I og med at studentene har ulik bachelorgrad, så har vi mulighet til å lære av hverandre. Små klasser med tett oppfølging av lærere har også vært positivt, siden jeg lærer bedre når det er synergi mellom studenter og foreleser i et klasserom.

Publisert: 01.03.13
Oppdatert: 03.01.14
Utskriftsvennlig versjon

Del med en venn:
 
 
Handelshøyskolen

Postboks 5003, 1432 Ås

Tlf.: 6496 5700 | Faks: 6496 5701 | E-post: hh(at)nmbu.no

Besøksadresse: Tårnbygningen, Christian Magnus Falsensvei 18 (Oversiktskart nr. 31)

 
Relasjoner til saken

Entreprenørenes første alumnitreff

Emneord

- Entreprenørskap
- Innovasjon
- Utdanning