Navigasjon: Hovedside / Institutter / Handelshøyskolen [Sidekart] [Kontakt] NMBU School of Economics and Business
Tekststørrelse.
OM NMBU
STUDIER
FORSKNING
ENGLISH
Handelshøyskolen
Handelshøyskolen
Hovedsiden

School of Economics and Business
Mainpage

Hjelper unge gründere opp og fram

Lars Mørk

Etter to år med masterstudier i Entreprenørskap og innovasjon ved NMBU, jobber Camille Sanchez nå med å gi elever i barneskolen kunnskaper om entreprenørskap.
– Jeg synes det er fantastisk å kunne bidra til å skape muligheter for de unge, slik at de en dag også er med på å skape verdier i fremtiden, sier hun.


Camille Sanchez jobber som rådgiver i Ungt Entreprenørskap Akershus.
Camille Sanchez jobber som rådgiver i Ungt Entreprenørskap Akershus.

Camille Sanchez jobber som rådgiver i Ungt Entreprenørskap Akershus, der hun har ansvaret for at alle barneskolene i Akershus fylke skal få tilbud, samt gjennomføre programmene til Ungt Entreprenørskap med ekstern veileder fra arbeids- og næringsliv. Camille synes jobben hennes er viktig og meningsfull.
- Jeg er med på å skape verdier i fremtiden. Jeg mener den jobben mine kolleger og jeg gjør vil få enorm effekt for utviklingen og kunnskapen om entreprenørskap i samfunnet.

Relevant utdanning
Camille skrev masteroppgave om entreprenørskapsutdannelse i Norge og Danmark. Hun er veldig fornøyd med at hun kan overføre mye av det hun har lært på master i den jobben hun har.
- Entreprenørielle ferdigheter er en gjenganger i studiet jeg tok, og dette er noe jeg konsekvent har i hodet i alt jeg gjør på jobb. I studiet likte jeg spesielt god emnene Nyskaping, Næringsutvikling og entreprenørskap og Industrielle rettigheter.

Gründerskole i Shanghai
I masterstudiet i Entreprenørskap og innovasjon inngår Gründerskolen, som inkluderer et tre måneders opphold i utlandet med arbeidspraksis og studier. Målsetningen er å gi studentene kunnskap om og erfaring med internasjonal forretningsutvikling, med fokus på høyteknologiske oppstartsbedrifter. Camille hadde oppholdet sitt i Shanghai i Kina.
- Det var et spennende innblikk i kinesisk forretningskultur, og vi fikk et kinesisk perspektiv på det vi hadde lært tidligere i studiet.

Tverrfaglig miljø i små klasser
Masterprogrammet i Entreprenørskap og innovasjon rekrutterer studenter med ulik bakgrunn, og dette synes Camille har vært lærerikt.
- I og med at studentene har ulik bachelorgrad, så har vi mulighet til å lære av hverandre. Små klasser med tett oppfølging av lærere har også vært positivt, siden jeg lærer bedre når det er synergi mellom studenter og foreleser i et klasserom.

Publisert: 01.03.13
Oppdatert: 03.01.14
Utskriftsvennlig versjon

Del med en venn:
 
 
Handelshøyskolen

Postboks 5003, 1432 Ås

Tlf.: 6496 5700 | Faks: 6496 5701 | E-post: hh(at)nmbu.no

Besøksadresse: Tårnbygningen, Christian Magnus Falsensvei 18 (Oversiktskart nr. 31)

 
Relasjoner til saken

Entreprenørenes første alumnitreff

Emneord

- Entreprenørskap
- Innovasjon
- Utdanning