Navigasjon: Hovedside / Institutter / Handelshøyskolen [Sidekart] [Kontakt] NMBU School of Economics and Business
Tekststørrelse.
OM NMBU
STUDIER
FORSKNING
ENGLISH
Handelshøyskolen
Handelshøyskolen
Hovedsiden

School of Economics and Business
Mainpage

UMB-student i Business-EM

Lise Thoen

Student Business Forum er en talentkonkurranse for europeiske studenter og omtales gjerne som et EM i Business. En av årets deltakere var Stig Henning Svensson (24) som studerer økonomi på UMB.


Student Business Forum gjennomføres ved IMD Business School (International Institute for Management Development) - en av de mest velrenommerte businesskolene i verden, og konsulentselskapet Deloitte. Noen dager i mars 2008 møttes 66 topptalenter fra hele Europa i Lausanne i Sveits. Fem av studentene var norske, og i team med andre internasjonale studenter løste de to realistiske business case.

- Student Business Forum var en unik opplevelse og det å jobbe på gruppe med studenter fra hele Europa gjorde dette ekstra lærerikt, sier Stig Henning Svensson, som tar en bachelor i økonomi og administrasjon på UMB.

Team Calgary med Stig til høyre. Til venstre for Stig står teamets to mentorer fra Deloitte, Stephen W. Linn og David Jimé-Ayala Portillo.
Team Calgary med Stig til høyre. Til venstre for Stig står teamets to mentorer fra Deloitte, Stephen W. Linn og David Jimé-Ayala Portillo. Foto: Privat


Toppstudenter fra hele Europa
- Alle studentene som deltar her er vinnere, men de studentene som vinner hele Student Business Forum kan litt uformelt kalle seg europamestere i business, sier Caroline Duyckaerts. Hun er HR-direktør i Deloitte, og en av fasilitatorene på konkurransen.

I samarbeid med eksperter fra Deloitte og IMD får studentene innblikk i hvordan man løser komplekse, realistiske problemer på en profesjonell måte. Studentene ble delt inn i grupper som arbeidet med to konkrete case: Et case fra IMD som er teoribasert og handler om en oppgave for Nestlé, samt et annet mer praktisk case fra Deloitte som tok for seg ulike økonomiske, praktiske og miljømessige aspekter ved OL i London i 2012.

Faglige utfordringer
- Det var morsomt å komme seg ut av klasserommet og jeg fikk virkelig bruk for økonomistudiene her ved UMB. Det var gøy å se at mye av teoriene faktisk var anvendbart i praksis. Ellers så var nøkkelordene i konkurransen lagspill, kommunikasjon, motivasjon og å ha et åpent sinn, sier den ambisiøse økonomistudenten.

Teoretiske, analytiske og praktiske ferdigheter ble satt på prøve, og ikke minst evnen til samarbeid i sammensatte grupper på tvers av landegrensene. Det stilles veldig høye krav til deltakerne og Stig fikk testet ut mange sider ved seg selv og sin faglige kompetanse i konkurransen.

Stig Henning Svensson (t.h.) og Christoph Orschel (Sveits) på teambuilding i de sveitsiske alper.
Stig Henning Svensson (t.h.) og Christoph Orschel (Sveits) på teambuilding i de sveitsiske alper. Foto: Privat

Fristet til en internasjonal karriere
- Student Business Forum vært noe av det mest lærerike jeg har deltatt på. En av mine viktigste erfaringer fra denne konkurransen har uten tvil vært å samarbeide på tvers av kultur og nasjon. Jeg fikk også muligheten til å jobbe med studenter som studerte psykologi, matematikk og andre disipliner. Det var veldig spennende å se hvordan ulik fagbakgrunn bidrar til nye og spennende angrepsvinkler på ulike problemstillinger.
Det var også veldig motiverende å møte likesinnede studenter fra andre universiteter, samt at det var morsomt å konkurrere med studenter fra prestisjeskoler som Oxford og Cambridge.

Deltakelsen i Student Business Forum har motivert Stig til å til å utforske mulighetene for en internasjonal karreriere.

Kamp om plassene
Det var vanskelig å plukke ut de norske representantene. Med 100 godt kvalifiserte søkere ble til slutt fem stykker valgt. Dette var studenter fra UMB, NHH, NTNU og UiO.

Stig tror ikke at det er en enkelt årsak til at han ble plukke tut blant alle søkerne.
- Fellesnevneren for de som ble valgt ut er at der er faglig dyktige, har vist utenomfaglig engasjement og har solide kommunikasjonsegenskaper. Ellers er elementer som internasjonal erfaring og ledererfaring sterkt til stede i denne gruppen, sier han.

De norske deltakerne f.v: Arne Johan Dahl, Stig Henning Svensson, Vegard Aas, Sofie Jebsen, Helle Reese Holm.
De norske deltakerne f.v: Arne Johan Dahl, Stig Henning Svensson, Vegard Aas, Sofie Jebsen, Helle Reese Holm. Foto: Privat

Ikke sett begrensninger for deg selv
På spørsmål om hvilket råd Stig vil gi til studenter som vil bli med på noe lignende sier han
- Hopp i det. Som student ved UMB er du i direkte konkurranse med studenter fra andre skoler om de beste arbeidsplassene. Det er en klar trend at relasjonsbygging mellom studenter og næringslivet blir en stadig viktigere del av rekrutteringsprosessen. Ved å delta på slike aktiviteter får man anledning til å gjøre seg kjent med potensielle arbeidsgivere, få relevant erfaring og ikke minst, ha det gøy.

Til slutt kom Stig med en oppfordring til sine medstudenter på UMB
- Ikke sett begrensninger for deg selv, men søk akkurat det du har mest lyst til.
Som UMB student blir du også lagt merke til. Min erfaring er at økonomistudenter fra UMB har meget god anseelse i flere av revisjon- og konsulentselskapene.

Nå ser Stig frem til sommeren og til et Internship hos Deloitte Consulting.

Publisert: 11.04.08
Oppdatert: 29.12.08
Utskriftsvennlig versjon

Del med en venn:
 
 
Handelshøyskolen

Postboks 5003, 1432 Ås

Tlf.: 6496 5700 | Faks: 6496 5701 | E-post: hh(at)nmbu.no

Besøksadresse: Tårnbygningen, Christian Magnus Falsensvei 18 (Oversiktskart nr. 31)

 
Relasjoner til saken

International Student Business Forum

Aktuelle økonomistudier ved UMB
Bachelor i økonomi og administrasjon
Siviløkonom

Bachelor i samfunnsøkonomi
Master i samfunnsøkonomi
Master i utviklings og ressursøkonomi

Master i industriell økonomi

Emneord

- Bedriftsøkonomi
- Foretaksøkonomi
- Næringslivsettik
- Næringsutvikling
- Utdanning